MEDIA

__

15-04-2015 Full Disclosure speech door voomalige Canadese Minister van Defensie

De voormalige minister van Defensie van Canada onthult volledig. Kennelijk heeft hij in maart 2015 alles geopenbaard in deze speech aan alle mensen gericht, oog in oog.
De man is nu over 90 en heeft niets te verliezen. BEKIJK HET, EN DEEL DIT

Hij legt het totale financiële kartel uit dat over alles wil heersen via het geldsysteem (schuld), militaire industrie, Project of the New American Century (PNAC) en veel meer.

Youtube, 34 minuten (BEKIJKEN en DELEN !!)

__
21-08-2014 Counter Intelligence (de smerige werking van de CIA)

Soms levert internet werkelijk parels van non-profit documentaires die via mainstream media nooit te zien zijn en die van zeer hoge kwaliteit zijn zoals de site Metanoia met de reeks van documentaires ‘Counter-Intelligence’ waarin de gehele werking van de CIA wordt ontmaskerd en hoe niet pro-Westerse regeringen altijd omver worden geworpen d.m.v. CIA-interventie waarbij het publiek in de media alleen de waan, illusie en misleidingen worden voorgehouden en de werkelijkheid nooit te zien krijgt, of op z’n minst bevraagd. De maker is Canadees en prefereert anonimiteit wat zéér begrijpelijk is.

Vooral delen 1 en 5 aan zijn aan te raden. De rest is goed om te weten.
Klik op de site Metanoia/Counter-intelligence ergens rechts bovenaan op ‘Watch Online’.

Metanoia Counter-Intelligence (5 delen van elk ca. 1-2 uur – Engels)

__
07-02-2013  Government Debt explained simple

Learn in a few minutes simply what the monetary creation through debt, the Fractional Reserve Banking, and the article 123 in the Lisbon treaty are… They are absolutely necessary to understand the causes of the public and private debts which are devastating the developed countries.

Government Debt explained in a few minutes (French – English subtitles)

__
10-06-2012  Credit Default Swaps (CDS) quickly explained

De internetfilms van ‘Zeitgeist’ tonen geldcreatie van ongeveer 10 jaar geleden, en dat was al erg met “fiat” money… Het probleem is erger dan ooit, en verklaart de acceleratie van de geldcrisis.

Eurolanden creëren geld niet meer met verkoop van staatsobligaties – via hun min. van financiën – aan hun centrale bank of ECB. Het is EU-landen niet toegestaan sinds het verdrag van Lissabon, dec. 2007. Draghi stelde de ECB-rente op 1% waar banken (markt) gebruik van mogen maken, landen dus niet.
Lidstaten zijn sindsdien gedwongen geld te creëeren door hun staatsobligaties (is staatsschuld) te verkopen aan de véél duurdere markt (banken), en zijn sindsdien afhankelijk van de rating agencies. Lagere rating betekent méér rente te betalen aan de bank die hun staatsobligatie wil kopen, maar…
die bank mag dus wél supergoedkoop tegen 1% lenen bij de ECB.

In deze YouTube dient een pensioenfonds als voorbeeld. U moet dat vervangen door ‘Banken’ (Wallstreet, The City, Frankfurt), en de ‘Corporation door ‘lidstaat’. Bedenk daarbij dat het uitgeleende geld in de YouTube niet echt aanwezig is; het is slechts een waarde met een bankcomputer ingevoerd en overgemaakt aan het lidstaat met de CDS als tegenwaarde/onderpand. Eigen geld hoeft de bank en verzekeringsbank als onderpand naast de CDS nauwelijks te hebben, hooguit 4% volgens de Bazel-bankregels, maar het mag ook 0% zijn in geval van staatsobligaties.

Ik hoop dat het échte destructieve spel u direct duidelijk wordt. Ook het EFSF/ESM werd zo bij elkaar ‘verzonnen’ via de verschillende ministeries van financiën. Credit Default Swaps zijn dé financiële bom boven de Westerse wereld.

Credit Default Swaps (10 minuten – English)
__

01-06-2012  Cash and Crash

Tot medio sept. 2008 draaide de economie als nooit tevoren. Maar opeens was het diepe crisis, ook in Nederland. Via dit blog tracht ik de destructieve financiële mechanismen, de werkelijke oorzaken, en de corruptie toe te lichten waar de media in alle talen zwijgt. De politiek durft er niet eens over te beginnen.
Soms zijn er lichtpuntjes op TV zoals VPRO’s “Tegenlicht” en Jort Kelder niet door iedereen geliefd.
Feit is hij waagt man en paard te noemen, laat Herman Wijffels, Jan Timmer en Mathijs Bouman aan het woord, en legt de destructieve financiële mechanismen die crisis en crashende landen hebben veroorzaakt op eenvoudige wijze uit.

Bekijk deze aflevering van VPRO’s Het snelle geld (40 minuten)


31-05-2012  Economie is geen verzameling cijfers

Economen, politici, commercie en de media ‘programmeren’ ons op school, op de universiteit, op TV met cijfers en vergelijkingen. Ze ‘roepen’ dat we moeten uitgeven. Hoe rijker, hoe welvarender we zouden zijn. Welvaart, enkel nog uitgedrukt in cijfers als Bbp, consumentenvertrouwen, effeciëntie, rente…
De psychosociale druk naar méér is enorm… Het begint met onze kinderen overladen met materiaal…
Vraag een teener wat hij of zij wil worden en het antwoord is bijna steevast… Snel rijk…
Ons leefsysteem crasht als we niet veel kopen… Bizar, want alsmaar méér is een diep stupide idee…
Zijn mensen alleen nog maar een massale naïve psychologische geldmachine voor creatie en consumptie van méér geld…? Stapeling van schuld…? Niets kan doorgroeien zonder abces te worden. De fout is het huidige geldsysteem zelf… het systeem waar we ingerommeld zijn de laatste eeuw.

Bekijk deze intense Internetflim ‘Zeitgeist Moving Forward’ (241 minuten)
Waarschuwing: ik ken mensen die jaren stilvielen na het zien van de film

__
23-05-2012
 Nederland corruptieland

In deze blog besteed ik veel aandacht aan supercorruptie aan de financiële wereldtop, met name aan Nout Wellink omdat hij als president van DNB in de B.I.S Bazel commissie zat, en nog steeds lid is van de omstreden Trilaterale commissie samen met Onno Ruding, ex-minister van financiën. Wellink had alle rommel kunnen tegenhouden, maar deed dat juist niet. Willem Middelkoop bracht het in Pauw en Witteman in sept. 2009 al aan de orde, maar werd geridiculiseerd. Van Middelkoop ben ik verder geen fan, maar hij toont soms snoeihard de corruptie aan. Op TV wordt hij sinds als een idioot behandeld.
Sinds de crisis veranderde niets. Wellink doet nog altijd alsof z’n neus bloedt en werd zelfs Governor in het IMF.
Het systeem met corruptie verergerde alleen maar waardoor schulden van landen zich massief blijven opstapelen en de burgers keihard worden afgeknepen met bezuinigingen, ontslagen, onverkoopbare huizen en beschadigde pensioenpotten.

Bekijk deze YouTube
__ 
__
22-05-2012  Geld als schuld

Mensen weten niet hoe geld onstaat en waarom het systeem uiteindelijk faalt.
Bekijk deze delen op YouTube.

Geld als schuld (47 minuten – Engels – Nederlands ondertiteld)
__

22-05-2012  Traditionele media is failliet

Waarom horen we de waarheid niet in traditionele media.

Bekijk deze YouTube
__

18-05-2012  Blockupy demonstratie 16-19 mei tegen de financiële trojka Frankfurt

Geen reguliere nieuwszender in Nederland toont Blockupy Frankfurt. Een demonstratie tegen het financiële systeem. Sinds 1 juni 2008 is Henk Hagoort, CDA, voorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep (o.m. NOS, Avro/Tros, Vara/BNN, EO, KRO/NCRV, Max, VPRO).
Het ministerie van OCW is een CDA-minister. RTL’s bestuursvoorzitter is CDA-er Aart Jan de Geus, tevens voorzitter stragisch beraad CDA. In de RTL-Group is CDA-er Onno Ruding commissaris die lid is van de wereldwijde omstreden Trilaterale commissie. Politiek verslaggever RTL is Frits Wester, CDA.
Antikapitalistische beelden worden niet getoond, of met zeer weinig beelden geparkeerd op NOS op 3. 

Bekijk deze uitzending op YouTube
Bekijk deze op NOS op 3

__
06-05-2012  Ontstaan van de crisis

Hoe is de crisis eigenlijk ontstaan. Het lijkt complex, maar is dat zo…
In deze Engelstalige YouTube wordt de basis zeer eenvoudig uitgelegd (helaas niet ondertiteld).

Understanding the Financial Crisis – very well explained (11 minuten – English)

Kijk het filmpje… en
Nadat u het hebt begrepen realiseer u dat, nadat die game de VS ‘ontplofte’, het spel is voortgezet met EU-regeringsfinanciën en pensioenen in EU-lidstaten. D
e crisis begon dan ook na het EU-verdrag van Lissabon, getekend in 2007. Lidstaten werd het sindsdien verboden voordelig direct te lenen bij de ECB, zodat zij aangewezen waren op het aanzienlijk duurdere ‘Wallstreet’ en ‘The City’. Een jaar eerder werd de dekkingsgraad van pensioenen gekoppeld aan de onstabiele markt(dag)rente…
In de VS werden hypotheken voor de allerarmsten gebruikt voor het spel.
In de EU… de Megamoney Casinogame is… complete landen en hun pensioenen.

__
02-05-2012  ESM

De ESM is de nieuwe Europese dictator. Wanneer die wil, en zo vaak die wil, kan die miljarden euros eisen van de regeringen in de eurozone, die dan binnen 7 dagen moeten betalen. De ESM kan elk land binnen 7 dagen ruïneren. Een debat in de 2e kamer bleef uit.
De ESM gaat 1 juli 2012 in en is de reden waarom onze politici direct in de houding staan.
De gedachte Nederland uit de EU te halen is ook om die reden zondermeer een legitieme.

Bekijk deze aflevering op YouTube en huiver… (4 minuten – English)

__
27-02-2012  Eigen Schuld

Als banken teveel schuld maken worden ze gered; als regeringen en burgers in de schulden raken gaan ze failliet. Wat zegt dat over schuld als filosofische categorie? Wat heeft ‘IOU’ met geweld te maken? Waarom neemt bankroet zoveel verschillende gedaanten aan? Wat heeft schuld met ongelijkheid te maken? Is schuld iets wat je iemand ‘aandoet’? En hoe gaan we in de toekomst om met schulden?

Bekijk deze aflevering van VPRO’s Tegenlicht

__
13-02-2012  Goldman Sachs en de vernietiging van Griekenland

In de afgelopen tien jaar blijkt de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs de Griekse overheid te hebben voorzien van riskante financiële constructies die de schuld van het land lager lieten uitvallen dan ze in werkelijkheid was. Daarmee hielp Goldman Sachs Griekenland om boven zijn stand te leven en zich steeds dieper in de schuld te steken. Het leverde Goldman Sachs honderden miljoenen op en het was het begin van de structurele ondermijning van de euro.

Bekijk deze aflevering van VPRO’s Tegenlicht

__
06-02-2012  Microkrediet of macroschuld?

Het werd wereldwijd omarmd: microkrediet als dé oplossing voor het armoedeprobleem.
Máxima fungeerde als topverkoper.
Arme boeren konden een koe kopen, maar bleven zitten met een enorme schuld als de koe stierf en inkomsten wegvielen. De adder onder het gras is een rente tussen 25-50%.
Het is een subprime lening waarmee de VS onderuit ging. De HSBC bank was één van eerste en grootste aanbieders van het product ‘subprime’ in Detroit. Het was een lening met woekerrente aan de allerarmsten in de VS om een huis te kunnen kopen. Lehman en Freddie Mac vielen, kopers kwamen in grote problemen vanwege de woekerrente en daar kwamen massa-ontslagen nog eens bovenop.
Huizen werden door de banken zoals de HSBC per executie, goedkoop, onteigend en vele arme Amerikamen bleven zitten met een massale restschuld.
Overigens is HSBC de bank waar Máxima ooit werkzaam was. Uiteraard behield ze de netwerken.
In derde wereldlanden zijn vaak mogelijkheden om tegen 0-3% te lenen, maar helaas wisten grootbanken en hun kopstukken deze ellende te exporteren naar de allerarmsten in de wereld.

Bekijk deze aflevering van VPRO’s Tegenlicht

__
30-01-2012  De macht van de rating agencies

De financiële markten sidderen en media hypen als de rating agencies hun oordeel bekend maken over de kredietwaardigheid van een land. Regeringsleiders liggen wakker om de rating van hun land. Maar vaak waren de oordelen van Moody’s, S&P’s en Fitch onjuist.

Bekijk deze aflevering van VPRO’s Tegenlicht

__
31-08-2011  Metamorfose van een crisis

Aftermath Network biedt nieuwe perspectieven op de crisis.

Bekijk deze aflevering van VPRO’s Tegenlicht

__
31-01-2011  Money & speed: inside the black box

Money & Speed: Inside the Black Box is een waargebeurde thriller die ons meeneemt naar het hart van onze geautomatiseerde financiële wereld. Aan de hand van gesprekken met direct betrokkenen en datavisualisaties tot in de milliseconde, een reconstructie van de snelste en diepste daling van de Amerikaanse beurzen ooit.

Bekijk deze aflevering van VPRO’s Tegenlicht

__
04-10-2010  Schuld en Aflossing

Europese steden en dorpen in de houdgreep van zakenbanken.

Bekijk deze aflevering van VPRO’s Tegenlicht

__
17-02-2010  De Chicago sessies: de kredietcrisis, markt en moraal

Chicago, niet alleen Obama-stad maar ook de wieg van het vrijemarktfundamentalisme van Milton Friedman en zijn neoliberale Chicago School. Zijn erfenis staat nu meer dan ooit ter discussie, niet in de laatste plaats aangezwengeld door de activistische schrijfster Naomi Klein, die afgelopen oktober tijdens een lezing fel van leer trok tegen de oprichting van een naar Milton Friedman genoemd instituut in Chicago.

Bekijk deze aflevering van VPRO’s Tegenlicht